Info

Mag Het Wat Zachter is een band met een missie: zoveel mogelijk mensen een onvergetelijk feest bezorgen. Om dit te bereiken geeft de band shows met een ijzersterke performance, een ongekende energie en een hoog muzikaal niveau.

De negenkoppige band speelt zowel tijdloze klassiekers als hedendaagse hits, vaak verpakt in verrassende medleys en knallende mash-ups. De muziek is een feest van herkenning voor iedereen, maar tegelijkertijd altijd verrassend. Alles wordt gebracht met een enorm veel energie en interactie met het publiek. Het heeft zich bewezen: Mag Het Wat Zachter heeft duizenden mensen een onvergetelijk feest bezorgd.

Biografie

Mag Het Wat Zachter is in 2008 opgericht in Rotterdam en uitgegroeid tot één van de succesvolste coverbands van Nederland met optredens door heel Nederland, België en Duitsland. De muzikanten hebben van begin af aan één gezamenlijk doel: zoveel mogelijk mensen een onvergetelijk feest bezorgen. Met dit doel voor ogen speelde de band succesvol op onder meer vele festivals, studenten- en bedrijfsfeesten. Daarnaast is de band in 2010 te horen en zien geweest in de VARA-televisieserie 'Den Uyl en de affaire Lockheed'. In 2015 speelde Mag Het Wat Zachter drie keer live op Radio 538.

In 2012 deed Mag Het Wat Zachter mee aan The Clash Of The Cover Bands, de grootste wedstrijd voor coverbands in de Benelux. Hier werd de band uitgeroepen tot een van de acht beste coverbands van Nederland. De jury schreef onder meer het volgende:

“De negende en laatste band die deze prachtige finale op het podium stond was 9-mans Party coverband Mag Het Wat Zachter uit Rotterdam. Het optreden had een enorm hoog entertainmentgehalte en muzikaal zeer goed niveau. Met schijnbaar het grootste gemak weet deze band elke keer weer de zaal op zijn kop te zetten en van elk optreden een groot feest te maken. Met goed doordachte arrangementen weet Mag Het Wat Zachter haar repertoire ook in een fris en eigentijds jasje te steken, zodat het ook muzikaal inhoudelijk zeer boeiend is om deze band te ervaren.”

Door de deelname aan deze wedstrijd nam de naamsbekendheid toe, wat leidde tot een flinke groei van het aantal optredens. De band is doorlopend bezig het repertoire te vernieuwen. Hierbij worden zowel klassiekers als recente top 40-hits toegevoegd.

In 2014 begon Mag Het Wat Zachter met een nieuwe uitdaging: een jaarmix maken met alle grote hits van het jaar. Deze jaarmix werd door diverse websites in binnen- en buitenland opgepikt. De band werd uitgenodigd de jaarmix live te spelen op Radio 538. Ook in 2015 maakte Mag Het Wat Zachter een muzikaal jaaroverzicht, en ook deze werd op Radio 538 gespeeld.

Begin 2017 was de partyband te gast bij het programma 'Zapplive' op NPO3. Hier speelde de band onder meer verzoeknummers van studiogasten. Zo speelde Mag Het Wat Zachter op verzoek van Jim Bakkum het nummer 'Sexy Als Ik Dans' van Nielson. Op verzoek van het publiek werden onder meer 'Happy' van Pharrell Williams en 'Uptown Funk' van Mark Ronson ft. Bruno Mars ten gehore gebracht.

Praktische informatie

Party coverband Mag Het Wat Zachter kan optredens verzorgen op alle soorten feesten. Van een gezellige feestzaal tot een grote festivalweide, de band weet overal de juiste sfeer neer te zetten. In overleg kunnen de speelduur en speeltijden zo ingedeeld worden als u wilt.


Mag Het Wat Zachter beschikt over een professionele P.A.-installatie en werkt samen met ervaren geluidstechnici. Zo kan de band een uitstekende geluidskwaliteit leveren tegen zeer scherpe tarieven. Tegen een geringe meerprijs kan ook verlichting worden verzorgd.

Wilt u weten wat Mag Het Wat Zachter voor uw feest kan betekenen? Neem dan gerust contact op om te overleggen over de mogelijkheden.

Bandleden

Mag Het Wat Zachter is een negenkoppige band met twee zangers, een zangeres en een blazerssectie bestaande uit een saxofonist en een trompettist. De basis wordt gevormd door een gitarist, bassiste, toetsenist en drummer.

Benjamin Murck
Zanger

Benjamin leeft op het podium. Wanneer hij niet met Mag Het Wat Zachter op stap is staat hij als acteur, presentator of zanger wel ergens anders in Nederland voor een publiek. Voelt zich het meest thuis in de Nederlandstalige liedjes, maar draait ook voor Engels of Koreaans zijn hand niet om.

Eva
Zangeres

Eva schakelt zonder enige moeite over van hevig headbangen naar het zingen van een dromerige ballad. Weet tijdens veel shows het hart van menig man te winnen, maar heeft gelukkig eeuwig trouw gezworen aan Mag Het Wat Zachter. En ze leefden nog lang en gelukkig...

Sebastiën Hoek
Zanger

Met een halve zaal die staat te springen neemt Sebas geen genoegen. Gelukkig zet hij met zijn krachtige stem met gemak een massa mensen in beweging. Als je geluk hebt laat hij je tijdens een optreden zijn mooie rock 'n roll-dancemoves zien.

Robbert van Goethem
Trompettist

Als Robbert zijn trompet pakt weet je wat je kunt verwachten: een flinke dosis energie verpakt in razendstrakke partijen. Speelt net zo makkelijk mee in een dancenummer als in een discosong. Maakt zelfs met een biertje op de meest nuchtere opmerkingen.

Tjalling Oosterhuis
Saxofonist

Tjalling houdt wel van een feestje en laat dat op het podium graag zien. Hij scheurt op zijn sax als een Formule 1-coureur over het circuit van Monaco en behoort daarmee zonder meer tot de twee beste blazers van Mag Het Wat Zachter.

Pim Moltzer
Toetsenist

Pim is vaak tot 's avonds laat achter zijn synthesizers te vinden om precies dat juiste geluidje te programmeren. Studeert Music & Technology aan de HKU en brengt de kennis die hij daar opdoet graag in de praktijk bij Mag Het Wat Zachter.

Phara Roomer
Bassiste

Bassiste Phara Roomer geeft de band een zéér stevige basis. Studeerde aan de Rockacademie en weet met haar spel een hoop energie aan de band toe te voegen. Haar lage tonen zetten iedereen met gemak aan het dansen. Onopvallend opzwepend, zeg maar.

Jordy den Hollander
Gitarist

Een wandelende jukebox: noem een songtitel en Jordy speelt het. Zorgt naast funky slagjes en vlammende solo's ook voor de meest vreemde muzikale ideeen. "Wat als we Adele nou mixen met Survivor, LMFAO en Psy?". Doen we!

Charlotte van Geel
Drumster

Charlotte is de motor van Mag Het Wat Zachter en zet iedereen in beweging: het is onmogelijk om stil te staan wanneer zij aan het grooven is. Ze studeerde af aan de Herman Brood Academie en haar drumspel is dan ook minstens zo indrukwekkend als haar bos krullen.